U BENT HIER: Sofim › nieuws

nieuws

23
apr
2014
Tussenbalans van het aantal vakantiedagen opmaken?

Kijk na afloop van de paasvakantie al eens na of werknemers, die geen volledig aantal vakantiedagen hebben, hun quotum voor 2014 misschien al bereikt hebben. Zo kunt u vermijden dat u binnenkort een dag te veel toekent en geconfronteerd wordt met correcties.


23
apr
2014
Werken op verkiezingsdag

​Op zondag 25 mei trekken we weer naar de stembus.  Voor werknemers die op de verkiezingsdag moeten werken zijn enkele mogelijkheden voorzien om aan hun stemplicht of hun verplichting om te gaan zetelen in een stembureau te voldoen.


23
apr
2014
Het Nieuwe Werken: een roze wolk?

​Arbeidsorganisatie roept om vernieuwing. 9-Tot-5 modellen worden steeds minder toepasbaar. Organisaties moeten dus op zoek naar alternatieven: Werken, los van vaste arbeidstijden en vaste werkplaatsen, dat is de wereld van Het Nieuwe Werken. Maar deze nieuwe vormen van arbeidsorganisatie roepen heel wat praktische en juridische vragen op.


23
apr
2014
Meer overuren mogelijk op ondernemingsniveau

​Ten voordele van de ondernemingen werd er in 2013 nieuwe reglementering van kracht die resulteerde in een versoepeling van bepaalde arbeidsduurgrenzen, onder ander een verhoging van de interne overurengrens en een verhoging van het overurenkrediet. Tot voor kort waren de sectoren aan zet om deze verhogingen al dan niet in te voeren.
Vanaf 1 april 2014 is hier verandering in gekomen en kunt u als onderneming zelf de keuze maken voor het al dan niet invoeren van de verhogingen.


15
apr
2014
Nieuwe subsidieregels in de Vlaamse kinderopvang

​Sinds 1 april 2014 is de subsidiëring binnen de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar hervormd, waarbij de termen ‘erkende’ en ‘zelfstandige’ kinderopvang verdwenen zijn. Gelden dan overal dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden ?


15
apr
2014
Vergeet het werfadres niet te vermelden!

​​Wanneer u gebruik maakt van de procedure rond tijdelijke werkloosheid, mag u bij de mededeling van de eerste dag effectieve dag van tijdelijke werkloosheid niet vergeten het werfadres te vermelden. ​


» artikels ouder dan 2 maanden