U BENT HIER: Sofim › nieuws

nieuws

16
apr
2015
Klein verlet plechtige communie of feest vrijzinnige jeugd

De communiefeesten staan weer voor de deur. Uw werknemers komen mogelijk in aanmerking voor klein verlet voor deze gebeurtenissen. Klein verlet is het recht van de werknemer om afwezig te zijn van het werk met behoud van het normale loon.


15
apr
2015
Vlaamse Regering schrapt aanwervingsquota van 60% voor Vlaamse dienstenchequebedrijven

In 2012 werd voor de dienstenchequesector door de toenmalige federale regering de maatregel ingevoerd dat er voor 60% van de nieuwe aanwervingen gekozen moest worden voor uitkeringsgerechtigde volledig werklozen en/of leefloners. Sinds 1 juli 2014 zijn in navolging van de zesde staatshervorming de gewesten (Vlaams, Waals en Brussels Hoofdstedelijk Gewest) bevoegd voor de dienstencheques en niet langer de federale regering.De Vlaamse regering maakt nu van de bevoegdheidsoverdracht gebruik om deze 60%- regel af te schaffen.


10
apr
2015
Forfaitaire vergoedingen voor buitenlandse dienstreizen: landentabel 2015

Vanaf 1 april 2015 gelden er nieuwe bedragen voor de forfaitaire vergoedingen die worden toegekend voor dienstreizen in het buitenland. Deze bedragen zijn ook van toepassing voor werknemers en bedrijfsleiders die occasioneel voor het werk in het buitenland werken.​


10
apr
2015
De waarheid over het gegarandeerd rendement van de groepsverzekering

Wat is er aan de hand met het gegarandeerd rendement van uw groepsverzekering?  In de voorbije weken stonden in de media veel reacties op het interview dat Assuralia had gegeven over  de onhoudbaarheid van het wettelijk opgelegde rendement van de groepsverzekering.   Een genuanceerd verhaal in deze is meer dan ooit in het belang van alle betrokken partijen. 


31
maa
2015
PC 218 wordt PC 200

Vanaf 1 april 2015 verdwijnt het paritair comité 218 en wordt paritair comité 200 op haar beurt geactiveerd.  De hertekening van het landschap van deze paritaire comités deelden wij reeds in juni 2014 mee op onze website.​


» artikels ouder dan 2 maanden