U BENT HIER: Sofim › nieuws

nieuws

15
apr
2014
Nieuwe subsidieregels in de Vlaamse kinderopvang

​Sinds 1 april 2014 is de subsidiëring binnen de kinderopvang voor kinderen van 0 tot 3 jaar hervormd, waarbij de termen ‘erkende’ en ‘zelfstandige’ kinderopvang verdwenen zijn. Gelden dan overal dezelfde loon- en arbeidsvoorwaarden ?


15
apr
2014
Vergeet het werfadres niet te vermelden!

​​Wanneer u gebruik maakt van de procedure rond tijdelijke werkloosheid, mag u bij de mededeling van de eerste dag effectieve dag van tijdelijke werkloosheid niet vergeten het werfadres te vermelden. ​


15
apr
2014
FAQ’s verhoogde vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing

Deze verhoogde vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing is ontworpen ter ondersteuning van de kleinere spelers op de markt.


14
apr
2014
Nieuwe bedragen vanaf 1 januari 2014 voor de structurele vermindering

De structurele vermindering van de sociale zekerheidsbijdragen is een tewerkstellingsmaatregel die, voor werkgevers onderworpen aan alle takken van de sociale zekerheid, in een verlaging voorziet van de patronale bijdragen. ​


14
apr
2014
Vrijstelling doorstorting bedrijfsvoorheffing wetenschappelijk onderzoek

​​Om de investeringen in wetenschappelijk onderzoek te stimuleren en ter ondersteuning van bepaalde wetenschappelijke instellingen, worden desbetreffende instellingen vrijgesteld van het storten van een gedeelte van de bedrijfsvoorheffing verschuldigd op de lonen van de onderzoekers die zij tewerkstellen.


14
apr
2014
FAQ’s nacht- en ploegenarbeid.

De federale overheidsdienst Financiën heeft sinds kort een aantal interessante FAQ’s gepubliceerd over ‘nacht- en ploegenarbeid (volcontinu arbeidssysteem)’  in verband met de vrijstelling van doorstorting van bedrijfsvoorheffing.


» artikels ouder dan 2 maanden